WordPress backup – Sådan gør du

Skrevet d. | WordPress

Delinger 0

Har du brug for hjælp til WordPress eller søgemaskineoptimering? Så står SearchPilots klar til at hjælpe dig. Vi har over 5 års erfaring fra de to brancher, og vi kender rimelig sikkert løsninger på de udfordringer, som du måtte stå med. Kontakt os nu.


1. Hvorfor tage en WordPress backup?

Lige nu står Danmark for skud i en række hackerangreb mod danske websites. Hackerne opererer hovedsageligt fra mellemøsten. Det er alvorligt, og du bliver nødt til at tage det seriøst, hvis du ejer et website. Du kan desværre ikke lukke øjnene og håbe, at dit webhotel eller din hostingudbyder kan klare ærterne, hvis uheldet skulle være ude. I løbet af de seneste par måneder har vi snakket med de første 10, som har været udsat for hackerangreb.
Truslen for, at dit website kan blive hacket, bliver ikke mindre for hver dag, og denne artikel vil hjælpe dig til at få installeret et gratis plugin til WordPress, som automatisk tager backup af dit website enten på dags- eller ugebasis.

 

2. Sådan opretter du en WordPress backup

Der findes mange gode plugins på markedet til at løse præcis dette problem, hos SearchPilots anvender vi Updraft, guiden her vil derfor tage udgangspunkt i brugen af Updraft.

 

1. Installer Updraft

Gå til menuen Plugins >> Tilføj nyt og se efter “updraft”. Du vil blive mødt af nedstående skærmbillede, her klikker du “Installer nu”:

tilføj updraft backup wordpress

Efter plugin er installeret, skriver WordPress at pluginet, her er det vigtigt du aktivere pluginet som illustreret herunder:

Aktiver plugin WordPress backup

Du har nu installeret Updraft, og er snart klar til din første WordPress backup.

Updraft vil nu figurere i din “top bar”, lokaliser den, og klik “nuværende status /backup nu”.

naviger til updraft backup wordpress kontrolpanel

2. Tag en backup med Updraft

Du kommer nu ind i Updraft kontrolpanel, her kan du styre dine backups. Hvis du har mod på det, kan du selv konfigurere specielle backup behov, og evt få Updraft til at uploade bakcup til skyen eksempelvis, OneDrive, Dropbox og Google Drev. For de fleste vil det dog være nok bare at trykke “backup nu”, Updraft står som standart indstillet fornuftigt, og den tager backup af hele dit system.

Backup i updraft

Når du har klikket på “backup nu” kommer der et popup vindue, hvor du kan ændre omfanget af din backup. Her skal du ikke ændre noget, blot tag backup af det hele. Klik “backup nu” for at forsætte.

Backup installation i WordPress

Nu starter Updraft på at tage din backup, alt efter størrelsen på dit site (antal billeder, produkter, temaer osv.) kan din backup tage lang tid. Bliv ikke utålmodig, Updraft skal nok gennemføre, også selvom den til tider kan se ud til at være død. Du kan se at bakcupen er færdig, når datoen for seneste bakcup er d.d. og at der er kommet filer i fanen “eksisterende backup”

Backup færdig i updraft

3. Gendan backup med Updraft

Hvis du navigerer til “eksisterende backups” får du et overblik over dine backups, samt en mulighed for at gendanne den ønsket backup.

gendan backup i wordpress updraft

Du kan også downloade de enkelte elementer ved at klikke på hhv. “Database, Plugins, Temaer, Uploads, Andre”

4. Find din backup i FTP

Hvis din side er helt død, og du ikke kan tilgå WordPress kontrolpanelet og Updraft kontrolpanelet, så frygt ej. Updraft lagrer dine backups, så du kan tilgå dem med FTP, filerne ligger i følgende sti: /wp-content/updraft/

gendan backup filezilla ftp wordpress updraft

At genskabe en backup fra FTP er ikke nemt, så hvis du ikke ved præcis hvad du gør, søg professionel hjælp.

Husk at vi altid er tilgængelige for dig, hvis du står og mangler hjælp til WordPress. Vi kan klare alle slags opgaver, opsætning af backup, genskabelse af hackede WordPress websites, søgemaskineoptimering, programmering og meget mere. Skriv endelig, så kan vi jo altid give et bud på en løsning til din udfordring. Tag kontakt til os nu.

 

Gode råd til sikkerhed i WordPress

Delinger 0

 • Lars P

  God gennemgang. Den vil jeg prøve. Tak Jonas 🙂

  Reply

 • Halfdan Timm

  Eventuelt kan man også blot lade pluginnet tage backup af en .sql-fil for hele sitet. Jeg backupper ikke billeder mv., da det fylder utroligt meget. Hvis uheldet endeligt er ude for et site, skal jeg nok klare mig med cache og en .sql-fil.

  Det er især nyttigt, hvis man tager backup af mange sites. Ellers begynder det at blive ret tungt! 🙂

  Super gennemgang for et meget vigtigt emne, too!

  Reply

  • Jonas Donbaek

   Godt pointe Halfdann!

   Jeg har lavet et setup for en kunde der har 15 websites. Den backupper ALT.
   Der fungerer faktisk ret godt 🙂

   Reply

 • John Nielsen

  Backup af WordPress sites er godt. Men det kan ikke stå alene.
  Jeg anbefaler, at man også gør noget aktivt ved sikkerheden på WordPress sitet.
  IT sikkerheden på WordPress kan øges markant med plugin’et Better WP Security.
  Det plugin kan hjælpe med at blokere besøgende, som forsøger at kompromitere sikkerheden via massive 404-angreb. Der er mulighed for, via kontrolpanelet, at blokere for bestemte IP-adresser, bestemte useragents og meget mere. Har man allerede kaldt sin bruger Admin, kan man også omdøbe den via Better WP Security. Man kan også ændre brugerens ID fra den normale ID 1 til et andet ID.

  Reply

  • Jonas Donbaek

   Godt pointe med WP Secuirty John. Faktisk også noget jeg anbefaler folk & har overvejet at lave en guide til dette også.

   Tak for dit input!

   Reply

 • Dorte

  Tusinde tak Jonas, bliver installeret med det samme
  Vh Dorte

  Reply

 • Thomas Petersen

  Jeg oplever ofte at der ikke tages backup med det samme, når man i klikker på backup now i plugin’et. Så er beskeden at den vil starte inden længe, men efter timer, er den stadig ikke i gang. Dette på flere forskellige webhoteller.

  Andre der oplever det samme?

  Reply

  • Jonas Donbaek

   Jeg har de bedste erfaringer med at lade pluginnet klare sig selv. Så jeg gør altid det når det netop er installeret, så sætter jeg den til at lave backup den efterfølgende nat. Jeg kan ikke få Backup Now funktionen til at fungere ordentligt….

   Reply

 • Morten Olsen

  Hej Jonas.

  Tak for rådet, det hedder dog “WordPress Backup to Dropbox” og ikke “WordPress Backup for Dropbox”

  Reply

 • Thomas / iconic

  Hvor er det nemt når man har en som dig, Jonas (c;

  Takker
  Thomas

  Reply

 • Kim Malmberg

  Tak for super god guide.

  Reply

 • Marianne

  Kan man ikke bare backuppe til en extern hardisk?

  Reply

  • JonasDonbaek

   Hej Marianne,

   Jo det kan du godt. Så skal du downloade alle filerne fra WordPress manuelt gennem FTP. Herefter skal du eksportere databasen fra MySQL administrationen.

   Det er lidt omstændigt i forhold til ovenstående plugin 🙂

   De bedste hilsner,

   Reply

 • Lennie

  Nu har jeg installeret pluginnet, men der kommer ikke en fane “WPB2D”. hvor jeg kan vælge “Authorize” på min plugin side.

  Hvordan kommer jeg videre?

  Vh Lennie

  Reply

 • Tom Mørk

  Virker UPDRAFT ikke med den nye version af WordPress 4.6.1-da_DK ???
  Jeg har installeret UPDRAFT men jeg får ikke det samme billed frem som du viser i din vejledning, og billedet under punkt 3 kan jeg ikke finde, hvilket jeg behøver for at restore min backup.

  Kan jeg ikke restore til en ny mjemmeside???
  Vh Tom

  Reply

  • Mikkel Weyergang Ladegaard Post author

   Hej Tom,
   Tak for dit spørgsmål, som jeg har undersøgt.
   Updraft skulle gerne virke til WordPress 4.6.1-da_DK, vi oplever ihverfald ingen problemer.
   Prøv at trykke på knappen “Gentag scanning af lokal mappe for nye sæt” eller “Gentag scanning af fjernlager”, hvis du bruger Dropbox, Google Drev eller ligende.
   Hvad mener du med ny hjemmeside? Hvis du skal flytte din backup til nyt domæne, skal du bruge klon/flyt funktionen, der også er i Updraft 😉
   Jeg håber det kan hjælpe dig videre.

   Mvh

   Mikkel

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om os

SearchPilots er et bureau beliggende i Aarhus. Vi beskæftiger os med hjælp til WordPress, Simplero, Google Adwords, Facebook annoncering og søgemaskineoptimering.

Vi har flere års erfaring fra branchen, og vi ved hvad der virker.

Troværdighed er en af vores kerneværdier, og grundlaget for et rigtig godt samarbejde med os.

Læs mere om os.

Skriv til os

Følg os på Twitter